7th CRG Postdoc Symposium 2016

July 6th, PRBB Auditorium, Barcelona Spain

9:30am Welcome by Luis Serrano (Director of the CRG)

9:40 Invited speaker: Miguel Beato, Chromatin and Gene Expression, Senior Group Leader at CRG

Session 1. SYSTEMS BIOLOGY SESSION (Moderators: Guillaume Diss and Juan José Fraire)

10:25 Intro by **Matthieu Louis** (5 min)

10:30-11:30 SysBio postdoc presentations (60 min)

Faculty pick: **Solip Park** (Genetic Systems) 15min

Selected talk: **Philipp Germann** (Multicellular Systems Biology) 10 min

Selected talk: Jennifer Semple (Genetic Systems) 10 min

5min-Flash talk: Aaron New (Genetic Systems) - Carine Sao Emani

(Biomolecular Screening & Protein Technologies Unit)

11:30-11:45 Coffee Break

Session 2. CELL AND DEVELOPMENTAL BIOLOGY SESSION (Moderators: Arun Kumar and Guillaume Diss)

11:45 Intro by **Manuel Mendoza** (5 min)

11:50-12:50 CDB Postdoc presentations (60 min)

Faculty pick: Antonio Santos (Intracellular Compartmentation) 15 min Selected talk: **Juan José Fraire** (Biomechanics of Morphogenesis) 10 min Selected talk: Ishier Raote (Intracellular Compartmentation)10 min 5min-Flash talk: Nicola Brownlow (Coordination of Cytokinesis with Chromosome Segregation), Mario Notari (CMRB)

13:00-14:30 LUNCH

Session 3. GENE REGULATION, STEM CELL AND CANCER SESSION

(Moderators: Mattia Bosio and Victoria Neguembor)

14:30 Intro by **Thomas Graf** (5 min)

14:35-15:40 GRSCC postdoc presentations (60 min)

Faculty pick: **Tian V. Tian** (Hematopoietic stem cells, transdifferentiation and reprogramming) 15min

Selected talk: **Priyanka Sharma** (Chromatin and Gene Expression) 10 min Selected talk: **Karthik Arumugam** (Reprogramming and Regeneration) 10 min 5min-Flash talks: **Sandra Bonache** (VHIO) - **Marco Di Stefano** (CNAG - Structural Genomics)

15:40-16:00 **Break**

Session 4. **BIOINFORMATICS AND GENOMICS SESSION** (Moderators: Mattia Bosio and Teresa Botta-Orfila)

16:00 Intro by **Guillaume Filion** (5 min)

16:10-17:15 BiG postdoc presentations (65 min)

Faculty pick: **Anna Vlasova** (Computational Biology of RNA Processing) 15min Selected talk: **Dmitri Pervouchine** (Computational Biology of RNA Processing) 10 min

Selected talk: **Ramil Nurtdinov** (Computational Biology of RNA Processing) 10 min

5min-Flash talk: **Natalia Sanchez de Groot** (Gene Function and Evolution) - **Marina Ruiz Romero** (Computational Biology of RNA Processing) – **Cecilia Coimbra Klein** (Computational Biology of RNA Processing)

17:20 Invited speaker: **Lucia Marucci**, Engineering Mathematics lab, University of Bristol, UK. CRG Alumna.

18:00 Closing remarks

18:15 "Cool off" Beer session on 5th floor terrace (CRG)